رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی حجتالاسلام علی ذوعلم نسبت به بیان معایب حذف تدریجی کنکور پرداخت .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی حجتالاسلام علی ذوعلم نسبت به بیان معایب حذف تدریجی کنکور پرداخت . رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت : امروز خطری تحت عنوان حذف تدریجی کنکور وجود دارد که ممکن است به حذف ناقص آن منجر شود . اگر قرار است کنکور برای چند دانشگاه برتر برگزار شود این مسئله یک آسیب است.
حجتالاسلام علی ذوعلم به بهانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نشست خبری که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد ، اظهار کرد : هم اکنون ارزیابی مسیری که طی کردهایم ، بررسی وضعیت موجود و جمع بندی تجربیات جهانی و رسیدن به عزم راسخ برای گام گذاشتن در آینده با توجه به الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت بسیار مهم است .
وی افزود : با پیروزی انقلاب اسلامی ، در عرصه تعلیم و تربیت جهتگیری به سمت هویت ایرانی و اسلامی تغییر یافت و شاهد دستیابی به استقلال فرهنگی مبتنی بر مبنای نگرشی و ارزشی براساس توانمندی های داخلی بودیم . قبل از انقلاب اسلامی برنامههای کلان آموزشی و تربیتی ما را بیگانگان طراحی میکردند که امروزه این موضوع توسط دانشگاهیان و فرهنگیان انجام میشود .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت : اجرای کامل برنامه درسی ملی ما را به مدرسه مطلوب و مدرسه زندگی میرساند و برنامه این سازمان طراحی و آماده سازی مجموعه پژوهش ها برای اجرای کامل سند برنامه درسی ملی است که براساس دیدگاه های انقلابی ناب و تجارب جهانی شکل گرفته است .
ذوعلم ادامه داد : آموزش و پرورش مسئولیت پاسخگویی به نقشه راه تربیتی جامعه را برعهده دارد و کلید واژه مهم رهبر معظم انقلاب در سند تحول بنیادین مورد اشاره قرار گرفته است و آن مشارکت تمام دستگاه ها و نهاد ها در امر تعلیم و تربیت است . هنوز در آموزش و پرورش نتوانسته ایم برای این مشارکت طرح عملیاتی ارائه دهیم و مطالبه دستگاه تعلیم و تربیت از سایر بخشها باید طراحی شود که نشست هایی را در این رابطه برگزار می کنیم تا بتوان بین بخش های مختلف برای ایفای نقش در حوزه تعلیم و تربیت تعامل برقرار کرد .
وی اضافه کرد : مدرسه محوری در اسناد تحولی مورد تأکید است ، بچه ها در مدارس تربیت می شوند و هرچه مدیر مدرسه توانمند تر باشد عوامل انسانی تقویت خواهند شد .
100 ساعت از طراحی برنامه درسی به مدارس واگذار خواهد شد
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه از امسال برنامه ویژه مدرسه ابلاغ شده است ، گفت : براین اساس در پایههای چهارم ، پنجم و ششم ابتدایی و دوره متوسطه اول در طول هفته دو ساعت برنامه درسی توسط مدارس طراحی می شود و درخواست ما از مدیران این است که آن را جدی بگیرند تا به حدی برسیم که بتوانیم در سال 100 ساعت از طراحی برنامه درسی را به مدارس واگذار کنیم .
ذوعلم ادامه داد : برنامه درسی ملی و سند تحول بنیادین ثباتی را در سیاست ها ایجاد کرده است که براین اساس سیاست گذاری ها در ذیل آن انجام می شود . مثلا اجرای کامل برنامه درسی ملی باید توسط تمام مسئولان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مدنظر باشد و از سال 1401 این کار را شروع می کنیم .
وی تصریح کرد : وقتی قرار است 100 ساعت از طراحی برنامه درسی به مدارس واگذار شود باید از برنامه های متمرکز کم کنیم و این کاهش ممکن است چالشهایی را به همراه داشته باشد بنابراین نیاز به همراهی خانواده ها و دانشآموزان داریم .
فروش کتاب های درسی دوره متوسطه دوم سال آینده اینترنتی می شود
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه از سال تحصیلی 98- 99 فروش کتاب های درسی متوسطه دوم اینترنتی خواهد بود ، عنوان کرد : از سال تحصیلی 99-1400 فروش کتاب های درسی دوره متوسط اول اینترنتی خواهد شد .
شناسایی 7 چالش در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی
ذوعلم مطرح کرد : باید کلاس های درس همراه با چالش و پرسشگرانه باشد ، این که دانش آموز فقط گوش بدهد برای ما مطلوب نیست و معلم هم باید یاد دهنده و یادگیرنده باشد ؛ رهبر معظم انقلاب در سال 88 عنوان کردند ما هنوز در دوران تحجر آموزش و پرورش هستیم اما به این موضوع پرداخته نشد که نقاط تحجر کجاست . در سازمان پژوهش 7 چالش اساسی و 14 بایسته را به منظور اجرای سند تحول بنیادین مطرح کردیم .
خطر حذف ناقص کنکور در کمین است
وی با اشاره به اینکه برخی همکاران در فضای مجازی به بنده اظهار لطف کردند اما خطاب به آن ها می گویم به جای نگاه به افراد به افکار و روند ها و در کل کمک به جریان تعلیم و تربیت نگاه کنند ، در نقد تبعات منفی کنکور، عنوان کرد : معتقدیم حتی دانش آموزانی که به لحاظ درسی ضعیف هستند دارای توانمندی هایی هستند که باید شناسایی شود و سوال داریم که چرا قانون حذف کنکور اجرا نشد؟ امروز خطری تحت عنوان حذف تدریجی کنکور وجود دارد که ممکن است به حذف ناقص آن منجر شود . اگر قرار است کنکور برای چند دانشگاه برتر برگزار شود این مسئله یک آسیب است.
کتاب الکترونیک جایگزین کتاب کاغذی می شود
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اضافه کرد : استفاده متوازن از منابع الکترونیک مدنظر است و توانمندی خوبی در سازمان پژوهش و بخش غیردولتی وجود دارد بنابراین باید رویکرد تلفیقی و هوشمندانه در منابع درسی برای ایجاد کتاب های الکترونیک به جای کتاب های کاغذی مدنظر باشد و در این زمینه از هرنوع شتابزدگی جلوگیری شود تا مبادا عدالت آموزشی خدشه دار شود .
مولفان کتب درسی باید دست هایشان گچی باشد
ذوعلم با اشاره به استفاده از توانمندی معلمان برای تولید برنامه درسی ملی ، مطرح کرد : تأکید ما استفاده از ظرفیت معلمان است و امروز همکاران ما در سازمان پژوهش همه معلم هستند و حتی در گذشته زمانی که در دفتر تألیف کتب درسی بودم ، هفته ای دو ساعت تاریخ درس می دادم تا از جریان کلاس درس دور نباشم چرا که معتقدم مولفان کتب درسی باید دست هایشان گچی باشد .
پاسخ های ذوعلم به انتقادات به او درباره حذف واژه خلیج فارس و پادشاهان از کتاب های درسی
وی ادامه داد : معتقدم باید تمام دیدگاه های جدید و نوآوری های آموزشی سطح جهان را رصد کنیم چرا که نگاه به تفکر دیگران کمک خواهد کرد که بهتر بی اندیشیم ، در گذشته تهمت هایی به بنده زدند که صحت ندارد به عنوان مثال در زمان حضورم در دفتر تألیف کتب درسی ، خلیج فارس حذف نشد . اتفاقا تأکید ما نه تنها براساس نگاه ایرانی بلکه براساس نگاه اسلامی به ترکیب خلیج فارس است .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بیان کرد : بنده در سال 88 استعفا دادم و علت آن این بود که تصور می کردم حضور آقای محمدیان در سازمان پژوهش می تواند موثرتر باشد ؛ از سوی دیگر حذف پادشاهان در کتاب های درسی نیز که در زمان بنده اتفاق افتاد دلایلی دارد از جمله اینکه ما معتقدیم محور تاریخ فقط قدرت های سیاسی نیستند بلکه متفکران و صاحب نظران نیز در تاریخ حضور داشتند . از سوی دیگر درحالی که دوره پادشاهان در کشور ما گذشته است اما هنوز در کتابهای ما حاکم هستند . درحالیکه مقوله جدید جهان به تاریخ این است که تاریخ فرهنگی هم مدنظر باشد .
ذوعلم ادامه داد : اساسا نمیتوان موضوعی از تاریخ را حذف کرد و حتما باید به آن صورت که اتفاق افتاده است به دانشآموزان منتقل شود . چرا که نمی توان تاریخ را تحریف کرد و اگر دارای وقایع تلخ یا شیرین است باید هردوی آن ها به دانش آموزان آموزش داده شود .
می توان از ظرفیت حوزه علمیه برای کمک به آموزش و پرورش استفاده کرد
وی در واکنش به یکی دیگر از انتقادات به او که در زمان حضورش در آموزش و پرورش مدارس به حوزهءهای علمیه واگذار شدند، مطرح کرد : بنده معتقدم بخشهای مختلف می توانند در آموزش و پرورش حضور داشته باشند و تعامل حوزه و آموزش و پرورش به برداشت بهتر ما از جامعه کمک خواهد کرد . البته می پذیرم که هنوز نقاط ضعف در حوزه ها وجود دارد و آنها نیز نیاز به تحول دارند اما تلقی بنده این است اگر حوزه ها بخشی از ظرفیت خود را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند به این وزارتخانه کمک خواهد کرد و باید از حوزه ، تشکلهای مردمی ، علمی و دانشگاهی در آموزش و پرورش استفاده کرد.
واکنش ذوعلم به اشتباهات علمی کتابهای درسی
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در ادامه در خصوص برخی اشتباهات علمی در کتابهای درسی، عنوان کرد: در گذشته تلاشهایی برای کتابهای درسی انجام شد که قابل تقدیر است و البته ممکن بود اشتباهاتی نیز صورت بگیرد که بخشی از آن ناشی از غفلت باشد ، معتقدم برونداد سازمان پژوهش ممکن است با کاستیهایی همراه باشد که این کاستی ها ممکن است به لحاظ محتوایی ، نگارشی ، تصویربرداری و رویکردهای یادگیری کتاب های درسی باشد اما در 40 سال گذشته تلاش هایی صورت گرفته هرچند که باید تلاش ها بیشتر شود و در جهت اجرای کامل برنامه درسی و مبانی نظری تحول حرکت کنیم .
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©